MVW Consulting

Vízum, tartózkodási és munkavállalói engedély beszerzése

selective focus of female lawyer with stamp in hand holding clipboard with visa application
Teljeskörű ügyintézés

Segítünk a vízum, tartózkodási, letelepedési és munkavállalási engedély beszerzésében

Magyarországon minden olyan személy számára, aki nem az Európai Unió egyik tagállamának tagja, engedélyre van szüksége a munkavállaláshoz. Az engedély első lépcsőfoka az álláskeresés. Egy aláírt munkaszerződéssel indítható el a folyamat.

(Engedélyre nem csak abban az esetben van szükség, ha valaki alkalmazottként szeretne elhelyezkedni, hanem saját vállalkozás alapítása során is. Ez alól kivételt képez az a személy, aki saját cégének ügyvezető igazgatói posztját látja el. Azonban, ha aktívan részt vesznek a munkálatokban, számukra is szükséges a munkavállalási engedély, hisz ez a feladatkör nem kapcsolódik a menedzsmenthez.)

A munkavállalási engedély megszerzése egy bonyolult és időigényes folyamat. A kérelmet a Bevándorlási Hivatalnál kell benyújtani, melynek alapfeltétele egy már meglévő munkaszerződés a munkáltató magyar cég és a kérelmező között. A munkavállalási engedély szorosan kapcsolódik a tartózkodási engedély iránti kérelemhez, így ezt egyszerre érdemes kérvényezni. Harmadik országos állampolgárként jövedelemszerzés célú tartózkodási engedélyre, EGT állampolgárként pedig vagy regisztrációs igazolásra vagy állandó tartózkodási kártyára van szükség a jogszerű tartózkodáshoz.

Tartózkodási engedély:

Munkavállalás céljából tartózkodási engedélyt az a harmadik országbeli állampolgár kaphat, akinek a tartózkodási célja:

  • a foglalkoztatásra irányuló jogviszonya alapján, ellenérték fejében, más részére, illetve irányítása alatt tényleges munkát végezzen;
  • gazdasági társaság, szövetkezet vagy egyéb – jövedelemszerzési céllal létrejött – jogi személy tulajdonosaként, vezető tisztségviselőjeként, e tevékenységi körbe tartozó tevékenységén túl tényleges munkát végez.

Letelepedési engedély:

Magyarországon történő huzamosabb tartózkodás és a jogszabályi előírásoknak történő megfelelés esetén kérelmezhető a letelepedés a harmadik ország állampolgára számára.

Magyarországon az alábbi típusú letelepedési engedélyek léteznek:

  • EK letelepedési engedély
  • Ideiglenes letelepedési engedély
  • Nemzeti letelepedési engedély
  • Huzamos tartózkodási kártya

Keressen minket bizalommal!

Üzleti és bevándorlási szakértőkből álló csapatunk várja, hogy segíthessen Önnek, legyen az munkaerő kölcsönzés, ingatlanvásárlás, engedélykérelem, vagy cégalapítással kapcsolatos ügyintézés.  

A küldés domb megnyomásával Ön elfogadja az Adatkezelési nyilatkozatot és hozzájárul adatai kezeléséhez.